søndag 27. mai 2012


Hagefestival på Dokka 30.juni og 1. juli 2012.
Vi presenterer foredragsholdere og andre du vil treffe når du kommer hit i denne bloggen utover våren. I dag treffer du:

Arild Syversen  Rusvik vinplanter kommer til hagefestivalen her på Dokka!

Han skal ha stand i Storgata lørdag 30.juni 2012. Her vil han bidra med informasjon og salg av svært hardføre og tidlige druesorter som de i stor grad er alene om å selge her i Norge. Flere sorter er hardføre ned mot -40 grader.

Mange sorter kan dyrkes på åpen mark i Asker. I innlandet gir mange sorter modne druer langs sørvegg eller lamgs mur eller bergvegg.
Vindruer,  spisedruer, og sortermed små, stenfrie druer.

Rusvik vinplanter
E-post: a-rusvik@online.no
Hjemmeside: http://l-bentel.hos.online.no/

Dette blir spennende! Kom å slå av en prat med Arild her på Dokka lørdag 30.juni!


torsdag 24. mai 2012

Et lysthus er på vei opp

Som nevnt tidligere i bloggen har vi utlyst en lysthuskonkurranse nå i forkant av hagefestivalen!


Det kom inn en del forslag og en vinner vil  bli hedret 1. juli oppe på Lands Museum. Men før vi kommer så langt, så skal det jo settes opp. 8 mai så det sånn ut på tomta. Platten er støpt og klar for videre arbeid.



Med det samme vi var der så måtte vi kose oss litt også



Og her er huset som lysthuset skal matche
 Fortsettelse følger når monteringen/byggingen kommer mer i gang

lørdag 12. mai 2012


Hagefestival på Dokka 30.juni og 1. juli 2012.
Vi presenterer foredragsholdere og andre du vil treffe når du kommer hit i denne bloggen utover våren. I dag treffer du:
Hagemo Planter, gård og gartneri.
-er en familiebedrift som holder til i Sør-Odal kommune i Hedmark, vi har spesialisert oss på produksjon av Fuchsia og Pelargonium, disse selges som småplanter direkte til forbruker. Enten direkte fra vår gartneributikk, eller at vi selger de fra messer, hagelag og andre tilstelninger rundt omkring i landet. Vi har nå ca 500 ulike navnesorter av disse planteslagene i gartneriet, og er landets største på direktesalg av disse til privatkunder.
-mange hagelag og andre grupper kommer på organiserte handleturer til gartneriet.  Vi reiser også mye rundt og holder foredrag om Fuchsia og Pelargonium i hagelag og lignende, også kombinert med småplantesalg.
På vår hjemmeside www.hagemoplanter.no finnes fullstendige oversikter over gartneriets åpningstider og aktiviteter. Her finner man også alfabetiske lister med bilder og beskrivelser av våre Fuchsia- og Pelargoniumsorter, noe som gir et innblikk i de mange ulike variantene.

Mange andre plantegrupper selges også i gartneriet, og vi tilbyr det meste innenfor planter til utendørsbruk.

Ta gjerne kontakt for å forhåndsbestille planter. Dere møter oss i Storgata på Dokka under Hagefestivalen lørdag 30.juni 2012. Velkommen :-)